torsdag 18 december 2008

Julpyssel

Har julpysslat lite härhemma. Satt igår och knåpade ihop 6 st pyttesmå julstrumpor som jag ska hänga på ett snöre någotstans i huset. Kanske tomten kan hitta små paket som passar i dem. Har virkat några hängare som jag ska sy fast på strumporna. Jag sydde dem av en kökshandduk som jag köpte på rean förra året, oanvänd förstås.När jag ändå var igång så sydde jag ordet jul och hängde i hallen. Såg att blandkuddarobusigabarn hade sytt jul så då tänkte jag att det kanske man skulle kunna prova. Nu är jag ju inget syproffs men jag tyckte att de blev ganska bra för att vara nybörjade.
Varenda gång som minstingen går förbi dessa så säger han :
-Jol.

Var på Önskehuset i Borlänge och fyndade två stycken jättefina hängande hjärtformade ljuslyktor. Till och med luckan som man öppnar för att sätta in ljuset i är hjärtformad. Kostade bara 89 kr styck. Billigt tycker jag.


Detta hjärta hänger också i hallen och inhandlades också på Önskehuset men förra året.
Det står merry x-mas på den.
Hittade denna golvljusstake på en loppis och jag betalade 15 kr för den. Den var i furu men den blev snabbt vit när den kom hem till mig. Det var bara lite svårt att hitta ljus som passar. Det fick bli ett som skär sig lite mot den vita färgen men det gör inget. Så som jag eldar ljus så är det nog borta om några dagar =O)


Alldeles nyss hade jag ett litet skrattanfall. Min äldsta son har varit på julvaka på skolan och setat och lanat hela natten. Han somnade på soffan och kom in till mig alldeles sömndrucken och frågade vad som var så suveränt nu då. Sen surrade han något om en kudde och att man tryckte på den.
Öööööh, jag fattade ingenting och började skratta. Den stackarn blev sur. Förlåt gubben....haha....haha.....haha....haha....haha...








4 kommentarer:

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej Jessica!
Jo, tack torsdagen har än så länge varit okej, förutom att jag har en förkylning på G, lagomt till julen :(
Hoppas att din torsdag varit bra!

Hihi jag har också en sådan där söt vit ljuslykta =)

Va duktig du är på å sy!!!
Själv är ja urusel på de där, som synd är hehe :D
Fast man kan ju alltid öva upp sig ;)

Ha de gott!
Kraam från Benita

Malmkakan sa...

Hej Jessica!
Vilka fina julstrumpor du sytt och JUL-bokstäverna var ju inte sämre de. Va duktig du är! De där vita hjärtarna var jättefina. Kan tänka mig att de blir mysiga när man tänder dem.
Och vilket fynd du gjort med golvljusstaken!
Kram, Cecilia

Ps! Jaha, du är en dalabloggare du oxå...

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Psst Du har något att hömta inne hos mig =)

GOD JUL!!!
Kraaam / Benita

Hellen sa...

Vilket fint julpyssel du gjort. Önskar jag kunde sy sådär.
Hoppas ni haft en skön julhelg.
Önskar er en god fortsättning!
Kramis Helen