onsdag 31 december 2008

Finn fem fel

Har ju mest visat detaljbilder här på min blogg men här kommer några bilder från mitt vardagsrum.
Vi har två stycken maffiga 4-sits soffor och en fåtölj så att vi kan få plats allihopa.

Sen finns det ju saker i detta rum som jag inte är nöjd med.
Säger bara en sak: FINN FEM FEL

Har köpt oss en stor ful 42 tums TV som vi ska hänga upp på väggen så småningom. Tänk att de som gör dessa TV-apparater inte kan göra dem i annan färg än svart. Jag tror inte att jag har sett någon platt-TV i tex silver eller vitt. Och när jag ändå är igång, varför ska det vara så fult runt tv:n. Tänk er en snygg gammaldags ram, med fina utsmyckningar, i vitt runt tv:n. Mmmmm, me like. Betydligt bättre än den där svarta pladuskan.

I tävlingen finn fem fel så är de rätta svaren:
*Fel färg på vardagsrumsbordet. Det ska bli vitt, tyvärr så har maken bestämt att bordet ska sprutmålas.
Det är nåt som han ska göra.....efter att han har isolerat taket på garaget, lagat pickupen, lagat ena skotern, setat och gjort inlägg på alla skoterforum som finns, åkt till Vemdalen och åkt skoter ännu en gång, legat och tagit igen sig i soffan (det är ju så jobbigt att ha så mycket att göra), käkat mazariner, åkt på provtur med nylagade pickupen och skotern, sett på skoterfilm med svågern m.m.
Ja, tyvärr så är min man en upptagen man. Men jag har talat om för honom att detta bord ska vara målat SNART annars tar jag fram penseln och gör det själv. Hoppas det tar skruv!
*Inga lister runt fönstrena.
*Blå (!) elementrör.
*Fel färg på tapeten. Behöver en vit tapet...
*Här syns ett till fel. Inget innertak!
Ibland så tänker jag till ordentligt. Det gjorde jag nog förra året. Jag brukar nämligen lägga alla julsaker på samma hylla, to m gardinerna. Men, som sagt, så tänkte jag som så förra året efter jul att jag måste nog lägga julköksgardinerna på ett bättre ställe. Det var ju bara det att när jag skulle sätta upp mina köksgardiner nu till jul så hittade jag EN kappa av tre. Var 17 har jag lagt de andra två????? Inget minne alls. Hittade en bit tyg som var över så att jag kunde sy en kappa till det andra stora fönstret men till det lilla fanns inget tyg.
Nå, man tager vad man haver och det fick bli jultyget från matrumsgardinerna istället.
Jag har ju köpt två stycken fyrarmade hjärtljusstakar till köksfönstrena, vita, på Ljuspunkten i Kupolen. Några veckor senare så kom jag på att jag borde ju ha haft en i det lilla fönstret med, en två-armad. Glad i hågen gick jag in i butiken och lade fram mitt ärende. Men, icke sa nicke. De hade inte en endaste ljusstake kvar. Buhu, buhu, buhu..... De sa att det fanns inte en enda ljusstake att få tag på o hela Sverige. Stackars mig...
Någon dag senare så ringde mobilen. Det var min syster som just då befann sig på Clas Ohslon. Där hade de minsann MASSOR av två-armade hjärtljusstakar. För 99 kr!
Snacka om fyndpris! Det blev två ljusstakar, en till köket och en till stumpans rum.


Hade jag haft plats hade jag köpt massor med Nusnäs-ljusstakar och satt upp i alla fönster.
99 kr, helt ofattbart. Vilken tur för mig att de var slut på Ljuspunkten. Jag kunde ju köpa 1½ för det som jag skulle ha betalat där. Japp, jag gottar mig åt det fortfarande. Gangsing som man är :)



Önskar er alla som varit in på min blogg:
ett riktigt gott nytt år!!!!!!!!!!



torsdag 18 december 2008

Julpyssel

Har julpysslat lite härhemma. Satt igår och knåpade ihop 6 st pyttesmå julstrumpor som jag ska hänga på ett snöre någotstans i huset. Kanske tomten kan hitta små paket som passar i dem. Har virkat några hängare som jag ska sy fast på strumporna. Jag sydde dem av en kökshandduk som jag köpte på rean förra året, oanvänd förstås.När jag ändå var igång så sydde jag ordet jul och hängde i hallen. Såg att blandkuddarobusigabarn hade sytt jul så då tänkte jag att det kanske man skulle kunna prova. Nu är jag ju inget syproffs men jag tyckte att de blev ganska bra för att vara nybörjade.
Varenda gång som minstingen går förbi dessa så säger han :
-Jol.

Var på Önskehuset i Borlänge och fyndade två stycken jättefina hängande hjärtformade ljuslyktor. Till och med luckan som man öppnar för att sätta in ljuset i är hjärtformad. Kostade bara 89 kr styck. Billigt tycker jag.


Detta hjärta hänger också i hallen och inhandlades också på Önskehuset men förra året.
Det står merry x-mas på den.
Hittade denna golvljusstake på en loppis och jag betalade 15 kr för den. Den var i furu men den blev snabbt vit när den kom hem till mig. Det var bara lite svårt att hitta ljus som passar. Det fick bli ett som skär sig lite mot den vita färgen men det gör inget. Så som jag eldar ljus så är det nog borta om några dagar =O)


Alldeles nyss hade jag ett litet skrattanfall. Min äldsta son har varit på julvaka på skolan och setat och lanat hela natten. Han somnade på soffan och kom in till mig alldeles sömndrucken och frågade vad som var så suveränt nu då. Sen surrade han något om en kudde och att man tryckte på den.
Öööööh, jag fattade ingenting och började skratta. Den stackarn blev sur. Förlåt gubben....haha....haha.....haha....haha....haha...








fredag 5 december 2008

Stockholm

För en vecka sedan åkte jag och syrran till hufvudstaden för en kort visit. Vi kom fram 08.45 och ägnade heeeeeela dagen åt att promenera runt i hela Stockholm så att vi skulle kunna hitta till en massa mysiga butiker som syrran spanat in.
Hos Sara och Anders inredningsbutik (tror att den hette så) inhandlade jag denna randiga Maileg-gris. Den ska jag ha istället för julbock.

Detta fina hjärta hittade jag hos Berry Details. De hade så mycket fint. Jag köpte också två små änglavingar som man kan hänga i granen.Vi knatade runt nästan hela Östermalm för att hitta butiken Koffert och Hans-Mikales mörka och ljusa, eller vad de nu hette. Jättemysiga butiker, mycket väl värda att få ont i benen.
Vi begav oss också till Syster Lycklig och en massa andra fina smultronställen.

Här hemma så tittade jag in en stund på Kupolen och sprang in på Hemtex där de hade halva priset på valfri vara. Och vad hittade jag som jag har gått och sneglat på ett tag. Jo en stoooor golvkandelaber nu till fyndpriset 499.50.
Talade om för maken hur ofantligt mycket pengar vi hade tjänat när jag köpte den. Han försökte med sitt gamla vanliga snack om att om jag inte hade köpt den alls så hade vi tjänat ännu mer pengar men det gick inte jag på. Jag vidhåller fortfarande att mitt räknesätt är det mest korrekta. Eller hur?!
Adventsljusstaken för i år får stå uppe på buffén eftersom lillprinsen är i en fruktansvärd kli-i-fingarna-fas då han inget hellre vill än att få stilla klådan på mammas saker och då allra helst mammas ljus eller ujsa som de heter på lillprins språk.



Här i hörnet i mitt vardagsrum har jag ställt mitt klaffbord som jag fyndade på auktion i somras, vitmålat givetvis.
Imorgon väntar en dag med stumpan och hennes mormor och på kvällen vankas det tjejmiddag om det inte blir några ändringar.