fredag 23 maj 2008

Brighta barn och lite loppisfynd

Ibland kan man ju undra var ungarna får allt ifrån. Min systerdotter sa en dag när hon rapade:

-Oj, jag gröpte! Hmmmm, vilket ord, gröpte. Inte särskilt likt rapa. Min lilla stumpa blev sur när vi skulle äta mat i går. Hon fick en djup tallrik och sa besviket:

-Varför fick jag en skopa?

Ööööö, likhet mellan djup tallrik och skopa???? Min äldsta son sa det brightaste hittills iallafall:
Undrar vad de döpte Uranus efter? Jag sa att det kanske var efter uran. Nä, sa han då: ur anus. Hahahahaha.
Var iväg på loppis igen igår och hittade denna lilla träservis. Betalade 60 kr. Vet inte om det var ett bra pris men jag tyckte den var så söt så den var jag tvungen att köpa.


Sen hittade jag dessa två små, en sockerskål och en gräddsnipa. Vita och vackert krackelerade. Tyvärr var de lite limmade men det gjorde inget.


Köpte också dessa två ljusstakar i trä som jag ska måla

Nu ska jag stoppa de två små i badet så de kanske blir glada och snälla. Vilding-hilding vill ha sessans prinsessklänning, det vill inte hon så nu är det skrik och grin. Puh.

IDAG FYLLER MAKEN OCH SVÄGERSKAN ÅR! GRAAAAATTTTIIIISSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lördag 17 maj 2008

Loppisfynd och lite annat smått och gott

Ikväll åt vi tacopaj och drack ett glas rött medan snöflingorna singlade ner utanför fönstret. Nejdå, skojade bara, det blev några glas portello. Fast det känns lite lyxigt att inmundiga drickan i vinglaset :)

Den här lilla glasskålen fyndade jag på loppis för något år sen. Tycker den är så söt med sina små hjärtan.


Tvingade med mamma på loppisrunda idag (nåja, hon följde faktiskt med frivilligt). Dagens enda fynd blev denna dockvagga. Gick runt med den i handen och tänkte att om jag inte köper den så kommer jag aldrig att förlåta mig själv. Nu ska den piffas upp. Är det någon som kan gissa på vilket sätt den ska piffas upp? Nej, visste väl det. Då måste jag avslöja hemligheten trumvirvel VIT FÄRG!

Så här ser det ut hemma hos oss nu på kvällen. Jag ställer frågan och riktar blicken mot skyn:
Var f-n tog sommaren vägen??????????

fredag 16 maj 2008

Homes in heaven

Var hem till svägerskan idag och hon hade fått ett nytt nummer av Drömhem och trädgård. Den var jag ju tvungen att kolla i :) I tidningen låg en liten annan tidning-homes in heaven. Ojojojojoj, säger jag bara! Jag var verkligen i heaven när jag tittade. Blev eld och lågor när jag hittade ett vardagsrumsbord som jag ville ha. Maken och jag har ju "bråkat" om vårt nuvarande bord. Jag vill måla vitt, maken vill inte. Suck.
-Å, sa jag, får jag köpa det???
-Ja, det får du, sa maken. konstpaus När vi blir rika.
Suck, en stund i himlen och sedan ner på jorden igen. Okej, det kanske var lite för dyrt för oss. 5970 kr men ändå. Det var ju fint!!!


Kolla, ett månbord! Måste ha!
En säng till min lilla prinsessa. Ett absolut måste...
Jaaa, en säng till vilding-hilding (hans nya namn, inte lillbebis längre)

En fin spegel att hänga i hallen eller någon annanstans.

Och det bästa är, det finns ännu mer vackra möbler att titta på! Homes in heaven, ja det säger ju allt!

torsdag 8 maj 2008

Skåpsrensning

Roade mig med att rensa i hörnskåpet i matrummet igår när lillbebis sov. Bland påskpynt och halloweenprylar fanns denna gamla plåtburk som jag hade glömt att jag hade. Den ska nog få stå framme nu.
Hittade också denna roliga tingest. En liten blomspruta som jag köpte till mina gossar när de var små. Den är ju rätt så mysig så jag ska hitta en plats åt den. Måste ju testa om den fungerar så kanske mina blommor blir lite finare.
Har ett litet brunt väggskåp i vardagsrummet som snart ska få duka under för vitfärgen :) Jag köpte det på auktion i somras och när jag satt upp det på väggen och skulle plocka in lite saker i det så upptäckte jag att jag var tvungen att ha enbart vita saker i den. Annars så syntes de inte. Gruvar mig lite för att måla eftersom det är en massa små glasrutor... Här är min dotters lilla servis som jag köpte på auktion när hon var bebis.


Den lilla blåvita krukan till vänster hittade jag på loppis och den lilla krukan till höger med båten på är efter min farmor.

tisdag 6 maj 2008

Bus-bus-bebis och skalman

Jag har träffat Skalman i egen hög person! Eller, nja, inte riktigt då men min älskade lilla stumpa klädde ut sig till Skalman en dag och ville bli fotad. Här är hon!


Är det någon som kommer ihåg låten "ice ice baby" med en kille som hette Vanilla ice, från -80-talet nån gång? Melodin sitter iallafall fast i mig så jag brukar sjunga den fast med bus-bus-bebis istället. Min "bebis" är mycket busig just nu. Idag skulle jag gå och duscha, maken skulle ta hand om lillbebis...(han satt vid datorn...). Äldsta grabben låg på golvet i vardagsrummet och lillbebis var där och bankade på honom med en morot och grejade. Efter en stund slutade han och kröp iväg till storkillens lättnad, inget mer morotsdreggel i ansiktet. Jag kom glad i hågen ner för trappen, kikade in i vardagsrummet och höll på att tappa andan. Gissa var lillbebis satt någonstans????????

Jo, på vardagsrumsbordet! Jätteglad för han hade hittat jätteroliga saker att leka med...mina lyktor...morr....

torsdag 1 maj 2008

Sköna maj välkommen

Äntligen är sommaren här! Idag är ju första dagen på sommaren. Fast det märks ju knappt, det regnar ju :( Äntligen har lillbebis börjat sova hela nätter. Han slocknar vid 19-tiden och vaknar 12 timmar senare. Skööönt, fast han hade gärna fått sova en liiiiten stund till. Har försökt att göra om brickan lite. Det var ju inte lätt att få det snyggt men det blev ganska bra. Hmmm, skulle nog ha behövt lite nya inredningsprylar att ställa dit :)
När jag fyllde år fick jag dessa jättesöta lyktor av min syster, fastän vi inte skulle byta presenter med varandra. Fast jag är ju glad förstås, fyra söta lyktor, aldrig fel!


Fick en present av mamma också. Alla som är mammor fattar detta:
Mammor är som knappar-de håller ihop saker
Japp, man är en knapp-en sambanscentral-en telefonväxel, you name it.

Lillbebis var på dåligt humör igår, bara skrek och gnällde och vägrade sova fastän han var hur trött som helst. Vi gjorde en utflykt och hamnade på Polarn o Pyret där jag fyndade denna ursöta jacka till lillbebis. Den får hänga bredvid stumpans underbara, tyvärr urväxta, kappa.