lördag 29 mars 2008

Utmaning: BÄST och PEST

Okej, here we go. Tadaaaaa. Det som är bäst (hittills) är mitt matrum. Här har jag mina älskade stolar som jag köpte för ett stipendium som jag fick när jag pluggade till syrra. Det räckte precis till 6 st hiiiitdyra stolar som just då var på rea.

Ett lite mörkare foto. Jag måste faktiskt erkänna att jag har mina julgardiner kvar! Men de är så vita och fina och de faller så fint. Det är vita granar med små guldstjärnor på toppen och ja, jag måste väl byta ut dem snart...
Här i hörnet bakom den konstiga "lådan" gömmer sig vår vattentank som värmer upp huset åt oss. Jag lyckades få maken att bygga in den iallafall och så småningom ska den bytas ut mot en riktig ackumulatortank och en riktigt panna ute i garaget. Och så ser vi inte att det sitter en matta däruppe! Skivan som ska sitta där gick sönder för ganska längesen och istället för ett stort hål så har vi en vacker blekt matta istället. Här står mina auktionsfynd: hörnskåpet för 100 riksdaler och bordet för 25 riksdaler.
USCH, HÅLL HÅRT I HATTEN FÖR HÄR KOMMER PESTEN : vårt datarum/tvättrum/förvaringsrum/skräprum

Här har allt hamnat som inte har en egen plats att vara på. Men jag hoppas verkligen att vi får garaget hyfsat klart så att vi kan ställa ut allt bråte som vi inte vill/kan ha inne. Nu ryser vi en stund!

Här kommer lite mer pest, för så här ser det ut runt nästan alla fönster och dörrar i vårt hus. Så här har det varit i snart 10 år och om det ska bli gjort så måste nog jag göra det eftersom maken har mycket viktigare saker för sig (som att roa sig med skoteråkning...) Tyvärr är jag inte så duktig på sånt annars hade jag nog gjort det vid det här laget. Men jag kanske skulle ta och lära mig det snart.




Utmanad!

Min kompis Cathrine som har bloggen hjärta på tråd har utmanat mig. BÄST och PEST.
Hjälp, det känns som om det mesta här hemma är pest. Nåja, jag ska väl återkomma inom kort (så fort jag ruskat liv i den djupsovande maken och sett till att han skakat fram kameran som han än en gång har kidnappat från mig!) med maffiga bilder på bäst och pest (brrrrrrr).
Jaha, och så skulle man ju utmana fem andra bloggare. Öööööööhhhhh, finns det nån som inte fått utmaningen? Annars så kan ju den som känner sig träffad anse sig utmanad av mig!

onsdag 19 mars 2008

Längesen sist

men jag har faktiskt en mycket bra anledning!!! Jag har byggt i min hall och nu sitter panel på väggarna (bara en liten sak att göra kvar) och två nya garderober finns på plats! Jag är såååå glad! Nu fattas "bara" det klassiska (och vad kan det vara ?????): LISTERNA
Taklist, golvlist och dörrfoder. Jag är bara så kass på att gera så maken har lovat (och det man lovar det MÅSTE man hålla, gubben min) att göra det åt mig. Sedan ska jag tjoffa upp dem och måla så kommer hallen att bli jättefin. Här kommer lite bilder.
Detta är klädgarderoben. Hyllplanet som syns så fint på bilden ska sitta där också och under det ska jag ha två trälådor på hjul. Ska försöka få tag på korgar till alla hyllorna också. Här ska det bli ett draperi istället för dörrar.


Här är vår vackra skogarderob. Här får makens alla skor plats och även våra. Vi har diskuterat fram och tillbaka om det ska vara en dörr på den eller inte. Maken vill att det ska vara helt öppet (suck, dessa karlar som bara ska lägga sig i och inte vet ett dugg om hur det ska se ut i en hall, daaaaah) medan jag kan tänka mig att ha ett draperi om jag inte får ha en dörr.

Det har ju blivit så ljust sedan det blev vitt, vi hade ju en blå tapet med små fjädrar på innan. Maken tyckte att tapeten var ju så fin och det var ju inte alls så länge sedan vi satte upp den (bara typ 5 år minst). Men han sa härom dagen: -Det blev ju bra det här.

Visste jag väl!


tisdag 11 mars 2008

IKEA å trasiga kakor

Har i två dagar fått meddelande att min kaka är trasig, alltså "disabled cookie". Så jag har inte kunnat göra något inlägg. Nu hade jag bara tänkt att kolla om jag kunde logga in och få till några bilder och det gick ju. Fast nu har jag ju lite bråttom eftersom jag ska lämna stumpan på dagis så det får bli ett inlägg i räääserfart! JAG LÄÄÄÄÄNGTAR TILL IKEA!!!!!!!!!! Jag vill så gärna åka dit men min plånbok är för tunn! Attans battans... Jag har ju en alldeles underbar tandläkarräkning att se fram emot snart så IKEA får nog vänta ett tag till, suck. Men man kan ju njuta av det fina tårfatet som de fått in i sortimentet (hoppas att det finns nåt kvar till mig!)

Och denna ljuvliga lilla låda som man kanske kan sätta några söta små blommor i eller nåt annat gulligt! Längtar....och längtar..... och längtar.... (sen skulle ju en kotlettrad inte sitta så illa heller om man tänker efter, hihi).



torsdag 6 mars 2008

Eländiga vår

Det är ju faktiskt så att jag älskar våren men inte alla sjukdomar som medföljer. Nu är vi förkylda, igen. Fast jag ska väl inte klaga eftersom vi klarat oss hela januari och februari! Så det var dags nu igen. Det är så typiskt för friskis och svettis började med mamma-barn-gympa idag som jag hade tänkt att gå på men jag fick sitta hemma och snyta mig istället. Kanske blir det av nästa torsdag istället. Nu är maken och kameran hemma igen men det har inte blivit några bilder från hallen än eftersom jag inte är riktigt färdig än. Färgen tog slut och när jag skulle handla mer hos Coop så var den givetvis slut där med! Bah, man blir så trött. Har iallafall börjat att kvistlacka taket i hallen istället. Har nog bestämt mig för att taket får bli samma färg som väggarna. I min garderob som jag ska bygga ska jag har korgar. Ska jag ha vita korgar eller mörkbruna? Någon som har en åsikt???????

söndag 2 mars 2008

Gäääääsp

Söndagmorgon och jag har varit vaken sen kl 06.00. Puh. Inte har jag sovit särskilt bra med en hostande, snörvlande och sparkande bebis bredvid mig heller. Måste sitta en stund här vid datorn så jag kan hålla mig vaken en stund till. Håller ju på att måla panelen i hallen. Tyvärr så har maken kidnappat kameran igen så jag kan inte ta några bilder. Men, men, grundfärgen är på och första lagret med min favoritfärg; Beckers antikvit 502. Det är en sån vit fin färg, inte kritvit utan, tja vad säger man, mindre vit fastän vit ändå. Hmmm, det där lät ju konstigt. Nåja, nog om det. Jag gillar ju rosa och änglar. Vad kan då passa bättre än julburkarna från Tilda. De är ju rosa så de är ju inte så väldigt juliga tycker jag. De står på en kornisch som jag har som hylla ovanför en dörröppning.
Gissa vad jag har för färg på gardinerna i köket?!? Haha, ROSA förstås! Här är ett litet hjärta som sitter i gardinen. (Och så tittar vi INTE på vårt tak utanför fönstret som är fullt av allt bråte som vi inte kan ha i garaget än...)
Den här lilla ängeln lever farligt. Hjälp, en dregglande bebis i farten, rädda mig någon!!!!!

Mitt vita matrum. Det enda rummet som är tillräckligt vitt för tillfället. Men det kommer mera...