tisdag 29 januari 2008

Fääääärdig

Här är en lite halvdassig bild på min nymålade sekretär. Fick låna sonens mobil men det blev ganska mörkt eftersom det inte finns någon blixt. Jag är iaf helnöjd med resultatet, det blev en helt annan möbel än innan. Målade även en hylla med låda som ska få sitta under stumpans fönster, ett träkakfat och undersidan av benen på ett bord där jag tidigare missat att måla. Får se vad som dukar under för penseln nästa målarrunda.

måndag 28 januari 2008

Efterlysning: digitalkamera

Gemensam vårdnad fungerar verkligen inte! Iallafall inte när det gäller den enda digitalkameran i familjen. Samma dag som maken skulle sticka till fjälls så skulle jag fotografera lite. Men var fanns kameran? Jo, maken hade smugit ner den i sin rygga för att ta den med sig till fjällen. Den uschlingen tänkte KIDNAPPA min kamera! Jag bönade och bad, jag kröp på mina bara knän. Men fick jag ha kameran hemma? Nehej då, maken har tydligen ensamrätt. Var tvungen att fota lite snabbt innan han skulle iväg så att jag skulle ha nånting att lägga ut här på bloggen. Här är en tavla som min mamma gjort till lilla stumpan när hon fyllde två år. Den är så himla fin. Vårt gullebarn!Detta är stumpans lilla byrå som jag målat vit (vad annars?). Den är inte många centimeter djup men den passar perfekt där den står. Nu fattas bara en annan lampa. Både skärm och fot ska bytas ut. Ordspråket (eller vad man nu ska kalla det) hittade jag på vimsadekor.se. Skrev ut det från datorn och målade det på brädan. Har tänkt att sätta den på väggen nånstans där den får plats.

lördag 26 januari 2008

Målning pågår än

Äntligen ensam. Maken har stuckit till fjälls (igen), grabbarna sitter på sina rum och spelar, stumpan och lillbebis har äntligen somnat båda två. Så vad gör jag? Ja, inte går jag och lägger mig fastän jag är så trött så att ögona går ikors... Nejdå, jag har ju alla mina 106 favoritbloggar att gå igenom. Jo, jag räknade ihop alla som jag lagt till i min favoritlista och det blev 106 st. Puh, inte konstigt att man sitter här jämt... Har ju börjat måla min sekretär. Här har jag fått på två lager grundfärg förutom på sidan där det bara är ett lager. Det blir ett lager med antikvit färg också. Sen ska jag måla alla lådorna också. De två stora var riktigt tunga, massivt trä, höll på att tappa dem på tårna.
Var ju tvungen att ge mig in på vinden för att leta efter lite prylar. Hämtade fram denna tingest som jag tidigare använde att hänga grabbarnas kläder på när de var mindre. Sen blev de stora och tyckte den var ful så då åkte den in på vinden. Nu ska jag måla på den och ta in den i vårt sovrum och hänga lite diverse saker på.



Väl inne på vinden (fick hoppa in och försökte backa ut men jag hade dragit fram så mycket saker så jag kunde ha blivit kvar där ett helt år) hittade jag den här också, som jag inte vet vad den heter, men den fick följa med ut. Har ju en liten thing för träsaker så det finns en hel del kvar på vinden. Tror jag ska ta på ett lager färg här med, vi får se. Om jag orkar (det var ju lite tufft att slå sig fram bland alla saker därinne) ska jag rota fram mitt gamla bakbord i trä som givetvis stod lääängst in på vinden bakom allt annat bråte. Men jag gruvar mig, det får nog dröja ett tag. Har ju en hel del att göra nu.


torsdag 24 januari 2008

Målning pågår

Nu har jag målat på första lagret grundfärg på min sekretär. Hade tänkt att fortsätta nu på kvällen men jag blev så slö så jag tar det en annan dag. Undrar om jag kan lura gubben min att dra på ett lager, hmmm. Gääääsp, nu är det dags att gå och sussa och har jag tur så sover lillbebis några timmar till så att jag får ligga ensam i sängen en stund. G´natt.

tisdag 22 januari 2008

Besök

Jobbarkompisarna var på besök idag. Tänkte att nu när de kom så skulle jag försöka duka lite fint så jag tog fram min kaffeservis. Servisen är ju söt men det var svårt att dricka kaffe ur kopparna pga de små handtagen (eller säger man öron?). Kanske därför som den är i stort sett oanvänd? Vi har bytt ut kaminen i köket som vi värmt huset med i snart 14 år (totalt söndereldad) så vi har haft det jättekallt i flera dagar. Tände en massa ljus så vi inte skulle bli till is allihop. Men de stackarna hackade tänder av köld iallafall.Eftersom man är en amatörfotograf så måste man ju experimentera lite. Har ju sett så många bloggar med helt fantastiska foton. Vet inte om jag ska skylla på kameran eller om jag måste erkänna att det är jag som är kass på att fotografera.
Jobbarkompisarna var så gulliga, de hade med sig underbara tulpaner och fina kläder till lillbebis! Tack, snälla ni!!!!!!

lördag 19 januari 2008

Ännu mer vitt

Även min köpmandisk har fått duka under för den vita färgen. Jag tycker faktiskt att den blev mycket finare vit än i furu. Fast själva stilen känner jag mig lite trött på men den får duga tills jag hittat nåt annat, på auktion t ex. Det gillar ju jag ;) Stackars maken. Han har ständig beredskap när det är sommar och auktioner. Jag brukar ringa till honom och säga - Duuuuu, ääälskliiiing. Är släpvagnen ledig (=kan du komma och hämta migoch mitt fynd)??? -Vad har du köpt för nåt nu då, säger den stackaren med en djuuup suck.
Ljusstaken är ett loppisfynd för 5kr som jag givetvis målat vit som jag sett att många andra bloggare har (härmapa).


Stolen hade jag tänkt att min lilla stumpa skulle få ha till sitt sminkbord men den såg lite skör ut så den får stå som prydnad i matrummet istället. Ska sy en, hmmmm vad heter det nu igen, stolsdyna? Stumpan tyckte absolut att lilla kaninen skulle vara med på bild.

Här är en bild från mitt "skämsrum". Toaletten nere. Usch, det finns inget värre rum än detta. En pytteliten toalett med grönt golv som går upp på halva väggen och ovanför den en brun tapet. Bläääää. Här skulle jag verkligen vilja göra om men vi ska snart riva hela rummet och bygga nytt. Så man får väl lov att ge sig till tåls. Försökte iallafall att piffa upp det lite med en vit hissgardin, litet ljus i flaska och en liten påse som jag sytt. Lade i lite lavendeldoft men den har försvunnit nu...

fredag 18 januari 2008

Vill ha!

Ja, det finns många vackra ting som man vill ha, eller rättare sagt MÅSTE ha. Som denna underbara hjärtljusstake från Westergaard & Kovacs (bilden har jag lånat från smultron på strå, hoppas hon inte har nåt emot det...)Men när man är mammaledig så är ju inte plånboken särskilt stor så det fick bli budgetvarianten från Åhlens för 140 kr istället. Den är tyvärr alldeles julröd men jag har slipat den och nu MÅSTE jag åka och köpa färg. Jag har ju hur många saker som helst att måla!

tisdag 15 januari 2008

Vitt, vitt och åter vitt

Jag har ju bestämt mig för att piffa upp några möbler med lite vit färg inom kort. Jag ska måla min sekretär som jag köpte på auktion för några år sedan. Tyckte den var så fin i sin furuskrud, nu kan jag knappt vänta förrän jag får se den VIT! Har ju upptäckt att allt träder fram och syns mycket bättre när det blir vitt. Hihi, nån har nog haft ett litet h-vete med att skrapa av all färg från denna och nu ska jag måla på den igen! Oj, såg precis att våra fula vattenrör till elementen syns väldigt tydligt. Det är nog bäst att jag duttar lite med penseln där med.Även detta lilla väggskåp (auktionsfynd) ska bli vitt. Jag var tvungen att ställa in vita saker i skåpet annars så syntes de inte...

Mitt lilla bord har redan blivit vitt likaså stolen som står framför. Båda har jag köpt på auktion. Värst vad jag har handlat... Tycker ju att jag aldrig köper något... Kanske maken har rätt i att det är jag som spenderar mest pengar i familjen. Neeej, så kan det ju inte vara. De här möblerna var ju så billiga så de räknas ju inte!

Mitt fat från Coop med en massa ljus på. Den lilla blomrankan, eller vad man nu ska kalla den, har jag köpt från nublu.se

lördag 12 januari 2008

Köksfönster

Nu har julgardinerna äntligen åkt ner. Kändes lite väl tidigt på året för rosa men jag hade inga andra gardiner som jag tycker om så det fick bli så. Japp, måste erkänna det. ROSA är min favoritfärg just nu. Rosa passar väldigt bra ihop med brunt, det är min andra favoritfärg. Lillbebis har massor med bruna kläder.

Detta är mitt lilla köksfönster, det som jag är mest nöjd med. I bakgrunden skymtar en julstjärna som min mormor har gjort till mig. Den är så fin så den får sitta ett tag till.
Här är ett av de stora fönstrena. Det är så svårt att ställa dit "rätt" saker. Vet inte hur jag ska få till det. Jag är tyvärr ingen blommänniska. De få blommor som jag har lyckas överleva utan att vattnas på väldigt länge. Det är svårt att hitta blommor som skulle klara sig hos mig...

Mitt stora fönster igen tagit med vanlig kamerabild. De två översta är tagna med "stearinljus" som funktion. Jag gillar stearinet för det blir så mysigt då!

Auktionsfynd

Här kommer lite bilder från mitt auktionsfynd sommaren 2006. Ett jättefint hörnskåp som jag nyligen har målat vitt. Funderade länge och väl om jag skulle måla eller inte men när de andra möblerna i mitt matrum blev vita så tog jag fram pensel och färgburk. Skåpet blev mitt för 100 kr. Nu fattas det bara ett hjärtbeslag som finns på Gruvgatan 13.












Sommaren 2007 blev jag lycklig ägare till en ekskänk. Etthundra riksdaler fick jag ge även för denna möbel. Den står och väntar på att bli uppiffad av penseln. Som jag tidigare har skrivit så är inte min make så förtjust i att jag springer runt här hemma och målar "allting" vitt. Så jag tänkte att jag lite försiktigt skulle förbereda honom på min ommålning av möblerna i vardagsrummet.

-Älskling, sa jag med mjuk (kanske lite inställsam) röst en kväll när vi satt i soffan. Jag tänkte att nu när du är ute och har så roligt (skoteråkning) så vill ju jag också ha lite roligt.

Han fattade direkt vart jag ville komma.

-Vad vill du måla nu då? Du får inte måla sängen, den ger du f-n i! Då får du måla din sänghalva isåfall men min låter du bli!!!!

-Nejdå, sa jag, inte ska jag måla sängen inte. Jag vill ju bara måla möblerna i vardagsrummet.

-Hmmm, inte bordet iallafall, sa han med en sur min.

Nåja, det maken inte vet det lider han inte av! Jag har funderat på om jag skulle göra så, måla halva sängen vit. Undrar om han skulle märka det isåfall... Nej, det kan jag lova: jag ska inte måla sängen. Jag ska köpa en ny!




fredag 11 januari 2008

Bra kvinna reder sig själv

men ibland (läs ofta) är kära maken bra att ha! Han har varit såååå snäll och hjälpt mig att fixa en besöksräknare. Hurra. Dessutom så har han visat mig hur man ska göra för att få text mellan bilderna. Måste ju testa om en stund för att se om jag kan. Nu gastar bebis för full hals så jag får fortsätta senare. Den stackarn ramlade bakåt när han satt på golvet, blev väl nyfiken när vi höll på bakom honom...

onsdag 9 januari 2008

Hos min lilla stumpa 2



Eftersom jag inte är så haj på detta med datorer så måste jag göra ett nytt inlägg för att visa fler bilder. Helst så skulle jag vilja ha så där så man kan skriva mellan bilderna men jag vet inte alls hur man gör... På ena bilden finns hennes prinsesskrok med "flygarklänningen". Prinsesskroken har hon fått av min kompis som har bloggen hjärta på tråd Kroken är hur fin som helst! Den andra bilden visar ett fönster som jag har satt in i en vägg som jag har byggt. Hon bor i en liten hall mellan våra sovrum och jag var så rädd att hon skulle ramla ner där räcket var så jag satte dit en vägg av pärlspont. I bakgrunden kan man se den nya panelen som jag har satt dit.

Hos min lilla stumpa



Här är lite bilder från min stumpas rum. Har gjort en tavla till henne där det står "En prinsessa sover här". Det blev en likadan till lillebror fast i ljusblått förstås... Det är ju så här när man har pojkar och så får man en flicka, det blir fullständigt omsnurrat i huvudet. Tidigare har man inte brytt sig i färger sååå himla mycket men helt plötsligt så fullständigt älskar man rosa. Flickstackarn drunknar i rosa, både i klädväg och i rummet.

Jag och min stumpa var på Rusta en dag och vi hittade en sån där lång tändare, en sån skulle vi ha. Stumpan tyckte att vi skulle ha en grön. Neeej, sa jag, vi ska ha en rosa. -Jag VILL ha en grön! gastade hon då. Men jag gav mig inte, det skulle vara en rosa. Vi diskuterade vitt och brett om vilken färg det skulle vara, för hon ville inte ha en rosa. En herre som stod bredvid oss började skratta när han hörde mig och min dotter "bråka" om färgen...

Nytt år


men samma nyårslöfte som alla år... Ja vad skulle det kunna vara för nåt? Kanske kan det ha med något ätbart att göra, något som heter godis. Just det ja, sluta äta godis var det. Det hade jag nästan glömt. Då är det väl bara att blunda när man tittar på vårt kakfat fyllt med smaskiga chokladbollar, suck.

tisdag 8 januari 2008

Semester




I början på december så åkte vi till Los Gigantes, Teneriffa. Åh, det var så ljuvligt där.


23 ° varmt, blå himmel och strålande sol. Vi trodde knappt att det var sant när vi kom dit, det kändes jättekonstigt. Ännu konstigare kändes det när man fick se allt julpynt. Tomtar klättrade på stegar och träden hade ljusslingor. Värme och jul på samma gång, det stämde inte riktigt. Men mysigt var det. Maken intog för det mesta horisontalläge eller så tvingande han ut mig på diverse promenader i långa uppförsbackar och på omöjliga ställen.

Givetvis åkte vi till Teide, grabbarna och maken åkte linbana nästan ända upp. Jag och småttingarna stannade på fast mark.

söndag 6 januari 2008

Ögongodis



Efter dessa tråkiga före- och under arbetes gång-bilder så vill jag har lite ögongodis. Galgarna, struten och det två kronorna har jag beställt från nublu.se Den lilla värmeljushållaren har jag köpt på Lavendel och romantik som finns på sveatorget i Borlänge. Måste nog göra ett återbesök där så att min lilla värmeljushållare får några kompisar, han känner sig så ensam där på hyllan.

Nu har jag börjat



Pust, vilken helg! Har kommit igång med panelandet men det satt långt inne. I lördags skulle jag börja. Bad (läs mutade) grabbarna att passa lillbebis så att jag skulle kunna börja spika. I min enfald så trodde jag att det bara var att sätta igång. Men icke. Först kom jag på att jag hade glömt att köpa spik till min spikpistol, sen fick jag inte min spikpistol att passa med kompressorn. Min lilla stumpa förvandlades till ett litet monster som inte ville göra som mamma sa. Var tvungen att lämpa av henne hos söta fröken kusin så att jag kunde fortsätta. Lillbebis var inte på bästa humör och jag hittade ingen stege. Försökte förgäves få tag på maken för att få veta var steghelvetet tagit vägen men inget svar. Kl. 15.10 satte jag upp första brädan. Men skam den som ger sig. Första väggen blev faktiskt klar igår.


Ibland är det bra att snickra när maken inte är hemma. För då är det ingen som :


  • spelar countrymusik så man håller på att bli galen

  • talar om för en att det faktiskt inte är måttbandet det är fel på utan den som mäter

  • håller spik- och sågskola

  • säger- blev det inte lite snett det där?


Det är också väldigt bra att ha en svåger. Den som inte har en sådan bör genast skaffa sig en sådan (eller låna min). Han är nämligen mycket bra att ha i krissituationer. Han har:



  • vett att befinna sig inom 2 mils radie

  • mobilen med sig

  • vett att svara när man ringer

  • har ett stort lager spik hemma som man kan låna

  • möjlighet (och gör det) att komma förbi efter jobbet för att mickla ihop spikpistolseländet med kompressorn

  • en spikpistol som passar till kompressorn och kan låna ut den

torsdag 3 januari 2008

Projekt på gång


Har tänkt att börja med ett projekt hur länge som helst. Jag vill sätta pärlspont på väggen i trappan. Jag har ju ett gammalt hus som är byggt 1900 och jag gillar gammaldags grejer. Tyvärr har jag en bromskloss hemma, maken. Jag har fått bearbeta honom länge för att han ska tycka att det är en bra idé det som jag kommit på. Han ständiga argument är ju att det är fint som det är och att det var ju inte så längesen vi satte upp den fina tapeten. Nej, nej det kan jag väl hålla med om, det var bara 5 år sen. Tänk att han inte kan förstå att smaken hinner förändras flera gånger om på 5 år! Nu är det vitt som gäller. Jag tror att jag har varit för snäll hittills och frågat honom om vi kan göra om här å där. Måste inse att man inte ska fråga. Sen är han ju lite envis maken också och ska göra allting själv. Till och med taklister ska göras. Suck. Inte konstigt att vi aldrig blir klara med huset. Det blir ju fint förstås men man vill ju bli klar nån gång. Nu ska jag bli gräsänka, eller vad det nu heter. Ska skicka maken till fjälls till helgen och i samma stund som han startar bilen och rullar ut från gården så ska jag ringa till mamma och fråga om hon kan komma och passa lillbebis. Vi åkte ju till Byggmax igår och köpte nästan all panel de hade så nu ska här spikas.

Detta ska maken ägna sig åt när jag ska smeka min spikpistol och viska att jag älskar den mest av allt (usch, det där lät riktigt dirty men alla som har en spikpistol vet vad jag menar).

onsdag 2 januari 2008

Bloggbesök och omöjliga karlar

Har börjat skriva in de bloggar som jag gärna besöker men jag har upptäckt att det kommer att ta tid. Jag har ju cirkus 80 st bloggar i min favoritlista nu när jag har räknat efter... Måste tillägga att min absoluta favorit bland alla fina bloggar är spetsochsnor. Min syster gav mig tipset i höstas att gå in på spetsochsnor och sen den dagen är jag fast. Snacka om att man blir avis. Vilket hem. Jag måste nog flytta! Jag vill ha det precis lika vitt och fint som hos henne. Suck. Nåja, vad är en bal på slottet...alldeles underbar. Maken är väl inte riktigt lika imponerad som jag. Han går härhemma och muttrar när jag kommer farandes med pensel och färgburk- Måste ALLTING bli vitt?!? Jaaaaa, utropar jag. Kolla bara på spetsochsnor så får du se! Mutter, mutter, mutter. Vad är det med dessa karlar egentligen? Han bryr sig egentligen inte ett dugg om hur det ser ut härhemma. Så fort jag vill göra nånting så gnäller han:-Det är väl fint som det är. Nu ska vi inte rusa iväg och göra en massa tok heller. Ha, som om han skulle se vad jag gjort. Jag minns iallafall när jag hade målat om vårt datarum för inte så längesen. För några år sedan skulle det vara färg på väggarna och jag ville ha terrkotta. Det blev någon orangeliknande färg. Ganska nyligen blev det ommålat till en vit nyans-champagne. Maken gick in och satte sig framför datorn och jag stod bakom väntandes på hans kommentar. -Nå, sa jag. Har du sett vad jag har gjort? -Öööööö, har du bytt gardiner? säger han.
Nej, hädanefter så ska jag inte ens fråga när jag vill göra något. Jag ska göra det bara!

tisdag 1 januari 2008

Nyårsafton


Så här såg det ut hemma hos oss på nyårsafton.Nyputsat matsilver och levande ljus i hela rummet.

Min käre make muttrar alltid när vi ska mysa med levande ljus-Jag måste få tända lampan annars ser jag ju inte vad jag äter (han är uppvuxen med lysrör...) -Om vi ska ha levande ljus ikväll så ska jag ha ett eget ljus alldeles bredvis min tallrik så jag kan se nåt. Men denna kväll hade jag tänt så många ljus i rummet så att han inte behövde något eget ljus!

Nyårsaftonsmorgonen


På morgonen på nyårsafton väckte bebisen mig och i mitt yrvakna tillstånd så tyckte jag att det luktade rök samtidigt som det lät som om någon var vid ytterdörren. I lite lätt panik snubblade jag ut ur sovrummet för att efter en stunds förvirring konstatera att det även luktade nybakat. Nere i köket stod vår 13-årige son och gjorde eld i kaminen. Inne i vardagsrummet hade han dukat upp frukosten som bla bestod av nybakat bröd. Han hade dessutom tänt alla ljus som fanns i vardagsrummet. Vilken kille!

Inlägg nummer två

Har nästan lyckats med första inlägget men halva sista meningen försvann. Å hur 17 får man dit bilderna??? Nåja, hoppas att maken kommer hem snart. Han är bra på datorer och att klura ut hur saker och ting fungerar. Jag har inte samma tålamod som honom... Kanske äldsta sonen kan hjälpa mig annars, han vet ju mer om datorer än vad jag gör.

Första inlägget

Ok, då ska vi se om det funkar. Har ju aldrig gjort något sånt här förut och maken är inte hemma